Єдиний День цивільного захисту -2018

2018-04-27

На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 26.06.2013 №444 "Про затвердження орядку здійснення навчання населення діям у назвичайних ситуаціях", наказу Міністерства внутрішніх справ України від 11.09.2014 № 934 "Про затвердження Порядку організації та проведення спеціальних об`єктових навчань і тренувань з питань цивільного захисту", Департаменту освіти і науки облдержадміністрації на 2018 рік", згідно з планом заходів щодо проведення просвітницької роботи з питань цивільного захисту та вчинення дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій на 2018 рік в закладах освіти Мелітопольської міської ради Запорізької області в дошкільному навчальному закладі був проведений Єдиний День цивільного захисту в рамках "Тижня безпеки дитини", для якого адміністрацією були розроблені заходи.

/Files/images/Заходи ЦЗ 2018.JPG

Метою проведення тижня — комплексне розвязання питань забезпечення безпечних умов навчання, виховання учасників освітнього процесу та активізація діяльності закладу з питань охорони праці та безпеки життєдіяльності вихованців.

День Цивільного захисту в закладі відбувся під гаслом «Допомогти! Врятувати! Запобігти! Бути обізнаним!» проведено цікаво та повчально.

Для рбітників закладу були проведені теоретичні та практичні заняття з основ безпеки життєдіяльності:

а) основні завдання підготовки учасників навчально – виховного процесу до дій в умовах надзвичайних ситуацій

б) рекомендації щодо дій населення в разі загрози та виникнення вибуху;

в) рекомендації щодо дій населення в разі терористичного акту;

г) захист життя від надзвичайних ситуацій;

д) перша долікарська допомога;

Велика увага приділялася в роботі з дітьми. В фоєє приміщення закладу була оформлена виставка дитячих робіт "Захисти себе сам", для батьків поповнилися папки з осеов безпеки життєдіяльності

Закінчився «День цивільної оборони» евакуацією дошкільнят з навчального закладу. За сигналом тривоги вихователі у групах видали дітям ватно-марлеві пов'язки, які одночасно були одягнуті. Для того, щоб діти могли швидко покинути приміщення установи, було відкрито аварійні виходи на других поверхах на випадок екстреної евакуації.

Навчання дітей основам безпеки життєдіяльності є одним із пріоритетних напрямів освітнього процесу в дошкільних навчальних закладах. Цього дня окрім теоретичних знань дошкільнята отримали важливі практичні навички з порятунку власного життя та допомоги оточуючим у надзвичайній ситуації.

Кiлькiсть переглядiв: 173

Коментарi