• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • День матері та Міжнародний день сім`ї

День матері та Міжнародний день сім`ї

2018-05-11

Традиційно у травні, коли прокидається від сну природа та дзвенить у блакиті пташиний спів, жителі Мелітополя відзначають День матері та Міжнародний день сім’ї.

День матері - прекрасна можливість приділити увагу своїм матусям, бабусям, зігріти їх теплом, в якому вони так потребують. А для дошкільного закладу цей день - ще один привід провести для дітей та їх мам чудове, тепле свято. Існує думка, що дитина самого початку любить свою маму, і немає необхідності розвивати це почуття в ньому. Але якщо дитина не набуде в перші години свого життя досвіду співпереживання, турботи про саму близьку людину, навряд чи він виросте чуйним і уважним. Чи недаром народна мудрість говорить:

"Серце матері - у дітях , а серце дитини в іграшках і камінцях " .

В нашому дошкільному закладі робота з виховання любові до найближчої людини проводиться з дошкільниками починаючи з раннього віку, але особливу увагу приділяємо в старшому дошкільному віці, адже в цьому віці діти починають активно освоювати норми моралі. Це вік усвідомлення дітьми своїх почуттів, свого ставлення до людей, і в першу чергу до матері. В усіх вікових групах впродовж кількох днів з 10 по 14 травня проводилися різноманітні форми роботи з дошкільниками, щодо прищеплення любові для матусь: бесіди "Батько і мати - два сонця гарячих", заняття на тему "І рушник вишиваний на щастя, надолю дала" /ст. дошк. вік/, малювання на тему" Моїй улюбленій Матусі" /мол., сер. дошк. вік/, . У фойє дитсадка була оформлена виставка дитячих робіт "Подарунок мамі". Для молодих педагогів закладу був проведений майстер-клас "Листівка для мами". Закінчилися святкові дні урочистим святом у музичній залі "Подаруємо мамі Казку".

/Files/images/День матері 1.JPG/Files/images/День матері 2.JPG/Files/images/День матері 3.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 210

Коментарi